Активисти за климата заляха с оранжева боя пирамидата на Лувъра, за да

...
Активисти за климата заляха с оранжева боя пирамидата на Лувъра, за да
Коментари Харесай

Активисти заляха пирамидата на Лувъра с оранжева боя

Активисти за климата заляха с оранжева боя пирамидата на Лувъра, с цел да изискат от френското държавно управление проект за топлоизолация на постройките. Около 12 протестиращи от " Derniere Renovation " хвърлиха балони, цялостни с багра, върху емблематичната конструкция от стъкло и метал, а различен я изкачи и я заля с багра.

 

В свое изказване групата прикани държавното управление да отделя по 12 милиарда евро всяка година за възстановяване на топлоизолацията на френските здания, защото сега Националното заседание разисква бюджета за 2024 година

 

" Derniere Renovation " твърди, че този ход би могъл фрапантно да понижи въглеродните излъчвания във Франция, като съгласно парламентарно следствие, оповестено по-рано през октомври, неприятно изолираните недвижими парцели се подреждат на четвърто място по замърсяване на околната среда, във френската стопанска система, след превоза, селското стопанство и индустрията.

 

По данни на групата за битка с изменението на климата към 12 протестиращи са били задържани от полицията след акцията в Лувъра.

 

" Derniere Renovation " се прочу във Франция след осъществяването на няколко сходни акции, осъждащи  " бездействието на държавното управление в региона на климата " съгласно тях, ориентирани към държавни здания, културни обекти или автомагистрали.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР